Prudce žravé pagáčky se sýrem a bramborami, které jdou u nás na dračku: Lehké jako pírko a zůstanou měkkoučké i třetí den !

3350
Sdílejte

trochu smetany (pokud je to nutné)

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Ve větší míse si smícháme sýr, mouku s droždím, máslo, vejce, popučené brambory, sůl a vypracujeme těsto. V případě potřeby přidáme trochu smetany. Těsto vyválíme na pomoučeném vále, přeložíme a necháme přikryté nakynout asi 20 minut.

Znovu vyválíme a sklenicí vykrajujeme kulaté pagáčky, které klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Přikryjeme potravinářskou fólií nebo bavlněnou utěrkou a necháme podkynout ještě asi 20 minut na teplém místě. Vaječný žloutek si rozmícháme a potřeme jím vrch pagáčků. Pečeme v předehřáté troubě při 180 ° C dozlatova.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články