Jako první si oloupeme brambory a omyjeme je pod proudem studené vody.
Nakrájejte je na menší kousky a dejte do hrnce. Zalijeme je vodou, přidáme půl lžičky soli a vaříme asi 20 – 25 minut do měkka . Když jsou brambory uvařené, odstavíme hrnec a scedíme vodu. Brambory necháme vychladnout a pak je rozmačkáme.
Recept pokračuje na další straně
Osolíme, opepříme, přidáme trochu oregana a nesekanej petrželku. Přidáme strouhaný sýr, kukuřičný škrob a vymícháme kompaktní hmotu. Těsto necháme odpočívat v ledničce, přikryté potravinářskou fólií po dobu 10 – 15 minut. Pak si potřeme ruce trochou kukuřičného škrobu a formujeme tyčinky dlouhé asi 10 cm.
Na pánev si dáme rozehřát olej a smažíme tyčinky do zlatova. Můžeme podávat s tatarskou omáčkou, kečupem nebo jinou oblíbenou omáčkou . Přejeme dobrou chuť!