Cikánské placky: Geniální jídlo za levný peníz, se kterým budete sklízet úspěch !

41029
Sdílejte


Mouku prosejeme a část smícháme se sodou, solí, cukrem, vejcem, zakysanou smetanou, rostlinným olejem.

Hmotu dobře promíchané a přidáme kefír při pokojové teplotě. Uhněteme těsto.

Tip : mouku přidávejte po částech, těsto by mělo být měkké a nelepivé, takže můžete použít méně mouky jako já.

Těsto dáme do sáčku a dáme na 30 minut do chladničky.

Recept pokračuje na další straně

Těsto rozdělíme na porce na kuličky, vyválíme válečkem a opečeme na rostlinném oleji .

Pokud děláte placky s náplní, pak těsto vyválejte na tenko, vyložte nádivku, zabalte a vyválejte válečkem.

Vezměte si libovolnou náplň podle svých představ a kefír lze nahradit přírodním jogurtem nebo zakysanou smetanou.

zdroj : souspark

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články