Famózní mini větrníky s čokoládovou a vanilkovou náplní skvěle vypadají i chutnají

6960
Sdílejte

2 šálky vody
125 gramů změklého másla
2 šálky hladké mouky
6 vajíček

Dále budete potřebovat: lahvičku vanilkové esence a špetku soli. Na krémové náplně si připravte: 4 vaječné žloutky, litr mléka, 150 gramů hladké mouky, 150 gramů moučkového cukru ochuceného vanilkou, špetku soli, 125 gramů změklého másla, 100 gramů hořké čokolády. Při tomto množství surovin docílíte asi 60 kusů mini větrníků.

Jak postupovat při přípravě korpusů na mini větrníky?

Do menší pánve, nebo rendlíku vložte kousek másla a dejte na plotnu při mírném plamenu rozpustit. Až se roztaví, přisypte hladkou mouku, špetku soli a důkladně promíchejte. Až vypracujete vařečkou homogenní těsto, odstavte ho z plotny a nechte vychladnout. Až bude studené, zakomponujte do něj pomocí mixéru jedno vejce po druhém. Nakonec směs ještě zakápněte vanilkovou esencí, smíchejte a těsto dejte na půl hodiny chladit do lednice.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články