Jako dech jemné jogurtové pečivo – ideální ke kávičce: Vydrží měkoučké i třetí den !

5204
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Teplé mléko smícháme v misce s droždím a cukrem. Přidáme vejce, olej a rozmícháme.

Do těsta postupně přidáváme mouku, přidáme i máslo a vypracujeme jednotné těsto. Aby se s těstem lépe pracovalo, můžete si ruce zlehka potřít olejem.

Těsto přikryjeme fólií a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto.

Těsto rozdělíme na menší bochánky – jeden bochánek necháme o trochu větší.

Recept pokračuje na další straně

Bochánky rozválíme na oválný tvar a rozdělíme na polovinu, jednu část nařízneme a následně stočíme do tvaru rohlíku.

Ukládáme do vymazané formy, střed necháme volný.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články