Jemný dýňový nákyp s tvarohem. Jehož chuť nelze slovy vyjádřit

2402
Sdílejte

Lehce poklepávejte naplněnou formou po stole tak, aby se v ní hmota rovnoměrně rozprostřela.

Dřevěnou špejlí udělejte od stěn formy směrem do středu několika paprsků. Formu dejte do trouby a pečte asi 40 minut při teplotě 170 stupňů.

Mezitím si uvařte polevu: smíchejte zakysanou smetanu, 30 g cukru, 1 vejce a 100 g dýňového pyré.

Hotový nákyp přelijte polevou a nechte v troubě dalších 10 minut.

Recept pokračuje na další straně

Hotový nákyp nechte vychladnout a podávejte na stůl. Dobrou chuť!

Náš tip

Množství cukru lze samozřejmě zvýšit nebo snížit. Pokud držíte dietu, můžete ho nahradit medem. Můžete také přidat skořici, kandované ovoce a jakékoliv další ingredience pro ještě zajímavější chuť.

Kam dál?

Větrník jako dort: nejlahodnější dezert pod sluncem, lepší nemají ani v cukrárně !

Tak chutné brambory jste ještě nejedli: Balada na talíři a žádná práce – z jednoho plechu se nají celá rodina !

Mega chutná broskvová dort, která se nepeče: Takové recepty miluji – žádná práce a šťastná je celá rodina !

Smažená cuketa nemá šanci, toto je největší hit celé sezóny: Cuketové penízky na plechu – s touto pochoutka bude mít největší úspěch !

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Další články