Čekala náročnou návštěvu. Připravila se na to dokonale a naservírovala hostům takový dezert, jaký ještě nikdy neviděli, ani neochutnali. Nazvali ji královnou hostitelek!

1783
Sdílejte

Postup práce

Žloutky oddělte od bílků a dejte je do nepřilnavého kastrůlku. Nasypte krupicový cukr, zamíchejte a zahřejte na 50 °C. Poté nechte vychladnout a přimíchejte moučkový cukr. Plech vyložte pečícím papírem a zdobičkou na něj tvořte špičky ze sněhové hmoty. Sušte je v troubě vyhřáté na 60 °C cca 2 hodiny.

Mouku prosejte do mísy, přidejte ostatní suroviny a zpracujte v těsto. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrájejte kolečka. Ty naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 12 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články