Italský jablečný koláč z 1 misky: Jen zamíchat jablka spolu s těstem a dát do formy – nejlepší jablečník sezóny !

25595
Sdílejte

Postup:

Jablka oloupeme, rozkrojíme a na čtvrtiny odstraníme jádřinec. Potom čtvrtiny nakrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou.

Všechny ostatní ingredience dáme do velké mixovací mísy a důkladně ale pomalu promícháme. Výsledkem je hladké těsto.

Plátky jablek přendáme do těsta, pak směs vložíme do kulaté dortové formy, která je natřena máslem a vysypaná moukou.

Recept pokračuje na další straně

Plech s těstem vložíme do trouby na 180 ° C a pečeme asi 45 minut dozlatova.

Nakonec italský jablečný koláč vydatně posypeme práškovým cukrem.

Poznámky k receptu:

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články