Jednoduchý, lahodný a chutný recept na domácí jablečný koláč: Na tomto fičím celý podzim !

12978
Sdílejte

Na těsto vložte všechny potřebné přísady do mísy a vypracujte homogenní těsto.

Pokud je to nutné, můžeme přidat ještě trochu mléka nebo mouky – podle konzistence těsta.

Těsto rozdělíme na dvě stejné části, zakryjeme utěrkou a odložíme na 30 minut odležet.

Později rozválíme na 2 pláty o rozměrech 36 x 24 cm .

Na náplň si očistíme jablka a nastrouháme. Dejte jablka na plamen spolu s cukrem a skořicí a přiveďte do varu, dokud se šťáva nezačne odpařovat.

Recept pokračuje na další straně

Plech s vyššími okraji vymažeme máslem a vysypeme moukou, pak do něj vložíme první plát na natřeme náplní.

Do rovnoměrné vrstvy dáme i jablečnou náplň, nad kterou položíme druhý plát, propícháme vidličkou na okrajích zatlačíme prsty.

Vrch koláčku vymastíme 1 rozšlehaným vejcem a plech vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů celsia. Koláč pečeme, dokud nebude povrch pěkně hnědý.

Kam dál?

A kopr znáte? Přidejte ho do tvarohu a vykouzlete za 5 minut úžasnou lahodu. Zaručeně zachutná i náročné tchyni, která si dokonce řekne o recept!

Takovou pomazánku jste ještě neochutnali. Základem je celer a výsledek je přímo božský! A hlavně, nepřiberete po ní ani deko!

Když vaří chlap: Delikátní pivní pomazánka chutná s jakýmkoli pečivem. Připravte si za 10 minut lahůdku pro všechny gurmány!

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Když se vrátila z práce, zůstala jako opařená. Dcera jí připravila takovou večeři, jakou už dlouho neochutnala!

Další články