na krém
200 g husté zakysané smetany
100 g másla (pokojové teploty)
80 g moučkového cukru
vanilku
Recept pokračuje na další straně
Postup:
1. Dno dortové formy (o průměru 22 cm) si vyložíme pečícím papírem, stěny vymažeme olejem a vysypeme moukou.
TIP: Pokud chcete mít korpus vyšší, použijte menší formu.
2. V misce dobře promícháme kefír s olejem, solí, cukrem a vanilkovým cukrem. Kefír by neměl být studený, takže pokud se vám ho nepodařilo včas vyjmout z chladničky, mírně ho ohřejte.
3. Mouku smícháme se sodou nebo práškem do pečiva a kakaem. Suché ingredience si prosejeme v 2 krocích do misky s kefírem a rychlým pohybem vymícháme homogenní těsto, které pomalu stéká ze špachtle. Pokud je kefír příliš kyselý, můžete přidat trošku sody.