Recept pokračuje na další straně
4. Těsto nalijeme do formy, několikrát jí ťukneme o stůl, aby se odstranil vzduch a aby se těsto rovnoměrně rozlilo. Korpus pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ° C asi 30 minut. Potom proveďte test špejlí, zda je těsto dobře upečené.
5. Nožem přejdeme po okraji formy aby se korpus od ní dobře oddělil a přendáme ho na mřížku, kde ho necháme vychladnout. Předtím z něj dáme dolů i pečící papír.
6. Práškový cukr smícháme s měkkým máslem a vanilkovým cukrem.
7. Potom ho mixérem po dobu 3 – 4 minuty intenzivně šleháme, dokud nebude nadýchané a bílé.
Recept pokračuje na další straně
8. Přidáme po lžících smetanu a každou jednu důkladně zašleháme. Jen to zajistí, že bude krém hustý a homogenní.
9. Část krému si přendáme do zdobícího sáčku a zbytek natřeme po celé ploše korpusu. Pak ozdobíme krémem ze sáčku.
10. Necháme v lednici ztuhnout alespoň 1 hodinu.
TIP: Pokud nechcete mít krém pouze navrchu, můžete korpus překrojit, dát část krému do středu a zbytek navrch.
11. Na závěr můžeme ještě ozdobit rozehřátou čokoládou pomocí zdobícího sáčku.
Ačkoli těsto neobsahuje žádné vejce, korpus je velmi jemný a nadýchaný. Tento dezert je velmi chutný a jsme si jisti, že si vás získá.
Přejeme dobrou chuť!
zdroj : retete-usoare.info