100 g smetanového sýra nebo mascarpone
2 lžíce vanilkového cukru
jahody, maliny nebo borůvky
Recept pokračuje na další straně
100 g smetanového sýra nebo mascarpone
2 lžíce vanilkového cukru
jahody, maliny nebo borůvky
Recept pokračuje na další straně
Bílky vyšleháme se špetku soli. Když je hmota tvrdá a drží se na lopatkách mixéru, začneme po lžících přidávat cukr, který po každé dávce dobře promícháme .
Na konci dostaneme tuhou a lesklou pěnu, která po vyjmutí metel z mixéru tvoří vrcholy. Přidejte citrónovou šťávu a škrob a míchejte opatrně za stálého míchání špachtlí pohyby zdola nahoru.
Citrónovou šťávu lze nahradit octem.
Směs natřeme v rovnoměrné vrstvě do velkého plechu na pečení (40/28 cm) vyloženého pečícím papírem. Posypeme mandlovými lupínky.