Milionová roláda Pavlova: Šťavnatá, lahodná a dokážete ji rychle připravit – lepší dezert nemají ani v cukrárně!

21786
Sdílejte

100 g smetanového sýra nebo mascarpone

2 lžíce vanilkového cukru

jahody, maliny nebo borůvky

Recept pokračuje na další straně

postup:

Bílky vyšleháme se špetku soli. Když je hmota tvrdá a drží se na lopatkách mixéru, začneme po lžících přidávat cukr, který po každé dávce dobře promícháme .

Na konci dostaneme tuhou a lesklou pěnu, která po vyjmutí metel z mixéru tvoří vrcholy. Přidejte citrónovou šťávu a škrob a míchejte opatrně za stálého míchání špachtlí pohyby zdola nahoru.

Citrónovou šťávu lze nahradit octem.

Směs natřeme v rovnoměrné vrstvě do velkého plechu na pečení (40/28 cm) vyloženého pečícím papírem. Posypeme mandlovými lupínky.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články