Tajemství cukráře na dokonalý Pařížský krém : Zaručeně se vám vydaří !

4666
Sdílejte

Cukrář Michal Janečka nám prozradil, jak připravit dokonalý pařížský krém, pařížskou šlehačku i to, jaký je mezi nimi rozdíl. Naučíme vás i to, jak připravit karamelový pařížský krém, který je vynikající pro plnění různých větrníků.

Její příprava je vždy stejná a sestává pouze ze dvou ingrediencí, čokolády a smetany na šlehání. Jde o jeden z nejjednodušších sladkých receptů vůbec. Pařížská šlehačka se používá k plnění a zdobení dortíků, nebo jako chutná náplň do zákusků . Vždy použijte šlehačku s obsahem tuku alespoň 33% a kvalitní, vysokoprocentní čokoládu.

potřebujeme:

250 ml smetany na šlehání

50-100 g čokolády

Recept pokračuje na další straně

postup:

Smetanu vaříme s 50-100 g vysokoprocentní čokolády , odstavíme a mícháme dokud se nerozpustí a nespojí se smetanou. Necháme vychladnout v lednici do druhého dne. Potom vyšleháme a použijeme. Pozor, je náchylná na sražení, nesmí se prošleháme, třeba šlehat jen krátce.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články