Takové hříbky v lese určitě nenajdete: Originální sladké koláčky s dvojitým krémem, které potěší nejen mlsné houbaře!

1649
Sdílejte

600 g mléka

50 g vanilky

šlehačku

jiné

50 g roztáté čokolády

moučkový cukr a kakao na posypání

Pokračování na další straně

postup:

Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme máslo, špetku soli a dobře vymícháme. Přidáme cukr, mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nám nevznikne kompaktní těsto, které se bude odlepovat od stěn hrnce.

Těsto necháme vychladnout a následně do něj po jednom zašleháváme vejce. Těsto musí mít tu správnou konzistenci (ani řídké ani husté) a když ho naberete, mělo by vytvářet „krápníky“.

Připravené těsto si naplníme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou. Plech si vymažeme a tvarujeme na něj kloboučky střídavě s nožičkami, které budeme pak spolu slepovat.

 

Prvních 10 minut pečeme ve vyhřáté troubě na 200 ° C, pak teplotu snížíme na 180 ° C a pečeme 5 minut a nakonec dopečeme při 165 ° C ještě 11 – 12 minut.

Upečené těsto necháme vychladnout v troubě při pootevřených dvířkách, které podepřeme vařečkou.

Pokračování na další straně

Nyní si připravíme oba krémy: