Sváteční vánočka podle receptu babičky. Fantastický přehledný recept, který zvítězil v kulinářské soutěži !

16215
Sdílejte

100 g rozinek

50 g mletých mandlí

10 g soli

1 vejce na potření

sekané mandle na posypání

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Jako první si připravíme kvásek. Do hrnce si nalijeme přiměřené množství mléka, přidáme trochu cukru a mléko si mírně zahřejeme. Stejně dáme na sporák trochu ohřát i máslo. Mléko musí být po zahřátí jen teplé, ne horké. Rozdrobíme do něj droždí, dobře promícháme aby se rozpustilo a nasypeme trochu mouky, aby nám vzniklo takové řidší těstíčko. Přikryjeme ho bavlněnou utěrkou a necháme nakynout.

V samostatné míse si vyšleháme žloutky s cukrem do krásné nadýchané pěny. Přidáme vanilku, citronovou kůru a promícháme. Vezmeme si rozpuštěné máslo (opět platí, že nesmí být horké) a postupně ho zašleháme do žloutkové směsi .

Následně přidáme i vykynutý kvásek a sůl. Řídké suroviny vyšleháme metličkou a postupně zapracujeme po částech mouku. Těsto mícháme dokud se nepřestane lepit na stěny mísy .

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články