Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

19859
Sdílejte

postup:

V misce smícháme teplou vodu, teplé mléko, cukr, sůl a droždí. Rozmícháme.

Postupně vmícháme mouku a vypracujeme těsto.

Připravíme si misku, kterou vymažeme olejem, vložíme do ní těsto, přikryjeme fólií a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou nakrájíme na kousky.

Recept pokračuje na další straně

Vyformujeme jednotlivé buchtičky, které přendáme na plech vyložený papírem, přikryjeme fólií a necháme podkynout 20 minut.

Poprášíme moukou, každou buchtu nařízneme žiletkou a do řezu vložíme kousek másla.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů 25-30 minut.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

VIDEO POSTUP :

 

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články