Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !

8701
Sdílejte

Žloutkovou směs opatrně promícháme se sněhem a přimícháme i kakao, mouku a prášek do pečiva.

Na plechu vystlaném papírem pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut .

Připravíme krém:

Recept pokračuje na další straně

Šlehačku Nalijeme do hrnce a ohřejeme ji, přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit.

Vaříme na slabém ohni asi 5 minut a potom odložíme.

Želatinu rozpustíme v malém množství vody a smícháme s čokoládovým krémem, který se zahřeje, ale už nevaří.

Necháme vychladnout a potom vložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny. Teprve potom šlehačku vyšleháme.

Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr s 2 lžícemi vody, když roztaje, přidáme zbytek vody a vaříme, dokud dokud nám nevznikne konzistence jako sirup, vmícháme rum a necháme vychladnout.

Těsto rozdělíme na dva pláty oba a prolejeme cukrovým sirupem.

Naplníme krémem – krém můžete ozvláštnit ovocem nebo kousky čokolády či ořechy.

Vrch přelijeme čokoládovou polevou. Zákusek necháme ztuhnout. Je výborný, jemný a lahodný jako pěna .

Kam dál?

7 denní chlebíček podle mé babičky – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

9 receptů na nejlepší pomazánky ze školky, přímo od paní kuchařky: Rodiče, toto v těchto dnech vyvážíte zlatem !

Moje italská tchyně mi odhalila tajemství úžasného Tiramisu. Klíčem je tento trik! Určitě si tento skvělý recept uložte, než zmizí!

Bezvadný TVAROHOVÝ KOLÁČ, který nikdy nespadne! Jednoduchý recept, který zvládne každý

Nejzdravější snídaně – rychlé ovesné kaše bez vaření: Vyčistí tlusté střevo, sníží cholesterol a nastartují hubnutí !

Další články