Potom si vezmeme česnek a oloupeme ho.
Ze slaniny odřízneme kůži, veškerou nať si nasekáme a smícháme s prolisovaným česnekem a solí.
Potom vrch slaniny nařízneme a řezy mírně roztáhneme, aby se daly plnit. Totéž uděláme i z druhé strany.
Osolíme, opepříme a do každého řezu dáme připravenou náplň z natě a česneku .
Druhou stranu budeme plnit rajčatovou omáčkou, kterou si připravíme následovně. Rajčata si omyjeme a umeleme mlýnkem na maso.
Recept pokračuje na další straně
Směs podusíme na pánvi s trochou oleje asi 20 minut.
Pak přidáme sůl, cukr, česnek, feferonku a opět podusíme asi 20 minut. Nakonec dochutíme octem.
Měla by vzniknout hustší omáčka, kterou naplníme druhou stranu slaniny.
Nyní slaninu zabalíme do papíru na pečení, pak ještě do vrstvy alobalu a vložíme do uzavíratelného sáčku.
Odložíme do lednice alespoň na 1 den, aby byla dobře marinovaná a potom na 1 den do mrazáku, aby zamrzla.
Předtím, než ji odložíte do mrazáku, si ji můžete překrojit i na dvě nebo tři části. Podle potřeby vyberete a servírujete.