Extrémně chutný a originální recept na marinovanou vepřovou slaninku. Každého ohromí

2210
Sdílejte

Potom si vezmeme česnek a oloupeme ho.

Ze slaniny odřízneme kůži, veškerou nať si nasekáme a smícháme s prolisovaným česnekem a solí.

Potom vrch slaniny nařízneme a řezy mírně roztáhneme, aby se daly plnit. Totéž uděláme i z druhé strany.

Osolíme, opepříme a do každého řezu dáme připravenou náplň z natě a česneku .

Druhou stranu budeme plnit rajčatovou omáčkou, kterou si připravíme následovně. Rajčata si omyjeme a umeleme mlýnkem na maso.

Recept pokračuje na další straně

Směs podusíme na pánvi s trochou oleje asi 20 minut.

Pak přidáme sůl, cukr, česnek, feferonku a opět podusíme asi 20 minut. Nakonec dochutíme octem.
Měla by vzniknout hustší omáčka, kterou naplníme druhou stranu slaniny.

Nyní slaninu zabalíme do papíru na pečení, pak ještě do vrstvy alobalu a vložíme do uzavíratelného sáčku.

Odložíme do lednice alespoň na 1 den, aby byla dobře marinovaná a potom na 1 den do mrazáku, aby zamrzla.

Předtím, než ji odložíte do mrazáku, si ji můžete překrojit i na dvě nebo tři části. Podle potřeby vyberete a servírujete.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články