Nastrouhejte kůru citronu a přidejte ji do misky spolu s moukou a práškem do pečiva. Vytvoříme kompaktní těsto, které vytvoříme do válce a nakrájíme třetinu. Obě části vložíme do mikroténového sáčku a necháme odpočívat v chladničce.
Mezitím uděláme smetanu. Bílé šlehejte s trochou soli do pevného sněhu. Cukr rozšlehejte po částech, dokud se nevytvoří tužší hmota.
Poté postupně rozšlehejte sníh do misky se zakysanou smetanou. Zahušťujte moukou nebo kukuřičným škrobem a šlehejte, dokud není krém dostatečně silný.
Recept pokračuje na další straně
Pro dort připravíme pečicí formu, rovnoměrně vytlačíme větší část těsta na dno a navrstvíme na něj připravený krém. Nahoře nastrouhejte menší část těsta tak, aby byl pokryt celý krémový povrch.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C dozlatova. Pak nakrájíme dort a můžeme servírovat. Dobře ochutnejte!
Video postup :