Babiččina čalamáda na studeno – nejlepší RECEPT: Žádné zavařování ani vaření! Jde o nejlepší přílohu, jakou znám

21780
Sdílejte

postup:


Zelí, mrkev, cibuli a papriku očistěte a nastrouhejte na nudličky.
Udělejte si zálivku z cukru, octa, oleje a deka .

Prolejte přes sítko, hořčičné semínko nedávejte), promíchejte a vlijte do směsi zeleniny .

Dobře promíchejte, ať se zeleninka propojí a nechte 24 hodin stát

Potom už jen naložte do lahví i se šťávou, uzavřete a odložte do chladu.

Recept pokračuje na další straně

Nemusíte sterilizovat.
Zavařenina vydrží velmi dlouho, tedy za podmínky že ji dříve nesníte – u nás mizí skutečně rychle.

Z uvedené dávky mi vyšlo mi cca 15 malých lahviček.

Nejchutnější příloha k nedělnímu řízku a salátu. U nás se ale tato čalamáda vyjídá i rovnou z poháru.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články