Takto peču vepřové karé V CELKU až se z té chuti můžou všichni zbláznit: Dejte ho na plech takto, výsledek famózní !

9212
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

postup:

Jako první si připravíme marinádu. Do nádoby vložíme stroužky česneku, přidáme tymián, nasekanou nať, nalijeme šťávu z pomeranče, citronu, i olivový olej. Nakonec přimícháme červenou papriku, pepř a med. Tyčovým mixérem rozmixujeme na kompaktní směs. Přidáme sůl podle chuti a sójovou omáčku.

Vepřové karé nařízneme uprostřed souvislým podélným řezem, ale nepreřeženeme úplně.

Následně pomalu rolujeme a nařezávají okraj tak, aby nám vznikala tenká masová placka. Totéž uděláme i na druhé straně.

Jednu třetinu marinády naneseme na maso. Zbytek si odložíme, abychom jí mohli potřít i vrch.

Recept pokračuje na další straně

Maso srolujeme, přendáme na podnos a natřeme druhou třetinou marinády i nahoře.

Roládu odložíme na 4 hodiny do chladničky. Mezitím si připravíme nádivku. Očistíme si žampiony, cibuli si očistíme a nakrájíme nadrobno. Následně si nakrájíme i žampiony.

Na pánev nalijeme olej a česnek si nakrájíme na malé kousky. Česnek přidáme na olej a osmahneme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, i mrkev. Osolíme podle chuti. Po chvilce přidáme i žampiony. Ještě trochu posolíme.

Podusíme do měkka. Pak přidáme nakrájenou uzenou šunku a chvíli spolu podusíme.

Marinované kotlety si přendáme na pracovní desku a rozvineme. Navrch naskládáme plátky slaniny a na ni navrstvíme připravenou nádivku.

Recept pokračuje na další straně

Nakonec posypeme rozinkami a znovu srolujeme.

Celou roládu převážeme provázkem, aby se nám nerozpadla a aby nádivka nevytekla ven.

Brambory i cibuli si oloupeme. Cibuli si nakrájíme na proužky a brambory necháme vcelku, nebo nakrájíme na silnější plátky. Osolíme a posypeme pepřem. Do středu plechu umístíme roládu.

Brambory polijeme olivovým olejem. Vše pak podlijeme vínem a vodou. Nakonec roládu znovu natřeme zbylou marinádou. Pečeme při 200 ° C asi 40 minut při horním i spodním ohřevu.

Recept pokračuje na další straně

Brambory i roládu přendáme na servírovací mísu a do výpeku přidáme zbytek marinády, který nám stekl na dno nádoby. Smícháme se šťávou a cibulí. Potom přidáme kukuřičný škrob, který si rozděláme ve sklenici s vodou. Přelijeme do hrnce a omáčku chvíli povaříme, aby zhoustla. Omáčku nakonec spolu s cibulí rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

Video návod :

 

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články