Domácí sirup z bezového květu BEZ CUKRU !

4063
Sdílejte

900 ml akátového nebo jiného květového medu

6 citronů

Citron lze nahradit kyselinou citrónovou

postup:

Na začátek si dáme převařit vodu a necháte ji vychladnout .

Trvá to docela dlouho, tak to udělejte jako první, ať zbytečně hodiny nečekáte, dokud může Bezinky zalít .

Květy bezu ručně probereme, a do velkého poháru nastříháme jen kytičky tak abyste zbavili zelených částí.

Článek pokračuje na další straně

Zelené části bezu jsou totiž nahořklé.

Květy zalijeme vodou, tak aby byly ponořeny, přidáme na plátky nakrájené 3 citrony , a pohár zakryjeme gázou nebo čistou utěrkou.

Nechte odstát alespoň 24 hodin na tmavém a chladném místě.

Potom Bezinky přecedíme a vyždímáme všechnu šťávu z květů a citronů a přelijeme do hrnce.

Přidáme citrónovou šťávu ze zbývajících citronů (přecedíme přes sítko), med a sirup přivedeme na mírném ohni do varu.

Vaříme 5 minut a potom sirup opatrně přelijeme do teplých vysterilizovaných sklenic.

Dobře uzavřeme a necháme zabalené v dece / a nechat úplně vychladnout.

Skladujeme v komoře na tmavém místě, a po otevření jej skladujte v chladničce.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články