Sušenky rozdrťte a přidejte máslo a kakaový prášek, poté vymíchejte smetanu do hmoty.
Vložíme do zapékací formy, dobře přitlačíme, aby se dalo později krájet.
Mascarpone smícháme s jogurtem a přidáme cukr a vanilku. Sušenky i čokoládu nalámeme na malé kousky a vmícháme do krému, dáme na sušenkový základ a dáme do lednice.
Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu, vmícháme máslo a nalijeme na krém, poté dáme zpět do lednice alespoň na půl hodiny.
Podáváme za studena.
Kam dál?
- Ty nejlepší čokoládové trubičky plněné pařížskou šlehačkou jaké jsem kdy jedla: Pokud milujete čokoládu, při pojídání těchto trubiček budete v sedmém nebi !
- Vánoční koláčky jemnější než linecké: Od té doby co mám tento recept, klasiku už nepeču – každý chce jen toto pečivo!
- Takto peču žebírka a z té chuti se všichni mohou zbláznit: Dejte je na plech takto a zalijte pivem, výsledek famózní !
- Zdravé, rychlé a chutné: Připravte si tento skvělý salát, na kterém si zaručeně pochutnáte a uděláte i něco pro zdraví !







