4 stroužky česneku
3 brambory
50 ml vody
volitelné: tymián nebo jiné bylinky podle chuti
Recept pokračuje na další straně
Postup:
Kuřecí stehna si omyjeme, osušíme a zbavíme kůže. Pokud jste nekoupili vykostěné, zbavte je kosti a uložte do mísy.
Posypeme je solí, pepřem, červenou paprikou a polijeme trochou oleje.
TIP: Pokud máte rádi kuřecí maso is kůží, klidně ji nechte.
Rukou koření i olej důkladně rozetřeme , aby bylo maso rovnoměrně dochuceno.
Papriku si očistíme a nakrájíme, stejně si omyjeme a nakrájíme i rajčata.
Mrkev si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, česnek si nakrájíme na tenké plátky.
Plech si pokryjeme pečícím papírem, navrstvíme na něj rovnoměrně půl kroužky ze 3 kusů cibule (jednu si odložíme) a poté vytvoříme hromádky z proužků papriky, rajčat a strouhané mrkve, které budou od sebe mírně vzdáleny.
Recept pokračuje na další straně
Navrch ještě umístíme plátky česneku a na každou zeleninovou hromádku položíme vykostěný plát masa, který můžeme posypat bylinkami podle chuti.