Bezkonkurenční kokosovo-vanilkové rohlíčky a kokosky.Dva recepty na vánoční dezerty, které jsou připravené za chvíli

2905
Sdílejte

Postup:
Vyšleháme bílky a po lžičkám přidáváme cukr. Přidáme meruňkový džem a dáme do vodní lázně.

Prošleháme metlou, dokud není hmota horká.

Potom vyjmeme z vodní lázně a přidáme citrónovou kůru, kokos a ocet (ten slouží ke zvýraznění chuti kokosu).

Promíchejte. Pokud nemáte rádi citrónovou kůru v koláčích, můžete vynechat.

Hmotu si přendáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a na plech vystlaný pečícím papírem tvarujeme hromádky o průměru asi 2 cm.

Špičky kokosek jemně přitlačíme prstem namočeným do vody.

Dáme do trouby a pečeme při 140 stupních do růžova (asi 30 – 40 minut).

Nyní si připravíme krém. Vejce, veškerý cukr a kakao dáme do misky a postavíme do vodní lázně.

Nad párou zahříváme a občas prošleháme metlou tak dlouho, dokud není směs horká.

Odstavíme z vodní lázně, přidáme nakrájený tuk a rum a za občasného šlehání necháme vychladnout.

Změklé máslo vyšleháme a pomalu přidáváme vychladlou směs.

Vyšleháme hladký čokoládový krém.

Recept pokračuje na další straně

Na plech si porozkládáme linecká kolečka (upečená z klasického lineckého těsta).

Na každé kolečko nastříkáme pomocí zdobícího sáčku krém do tvaru kruhu, abychom do středu mohli dát ještě džem.

Přidáme trochu rybízového džemu a nasadíme kokosové hlavičky.

Takto hotové dáme na 30 minut do chladničky ztuhnout.

Po 30 minutách vyjmeme z chladničky a spodky kokosek namáčíme do čokoládové polevy. Ukládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Necháme ztuhnout.

Video postup 

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články