Postup:
Vyšleháme bílky a po lžičkám přidáváme cukr. Přidáme meruňkový džem a dáme do vodní lázně.
Prošleháme metlou, dokud není hmota horká.
Potom vyjmeme z vodní lázně a přidáme citrónovou kůru, kokos a ocet (ten slouží ke zvýraznění chuti kokosu).
Promíchejte. Pokud nemáte rádi citrónovou kůru v koláčích, můžete vynechat.
Hmotu si přendáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a na plech vystlaný pečícím papírem tvarujeme hromádky o průměru asi 2 cm.
Špičky kokosek jemně přitlačíme prstem namočeným do vody.
Dáme do trouby a pečeme při 140 stupních do růžova (asi 30 – 40 minut).
Nyní si připravíme krém. Vejce, veškerý cukr a kakao dáme do misky a postavíme do vodní lázně.
Nad párou zahříváme a občas prošleháme metlou tak dlouho, dokud není směs horká.
Odstavíme z vodní lázně, přidáme nakrájený tuk a rum a za občasného šlehání necháme vychladnout.
Změklé máslo vyšleháme a pomalu přidáváme vychladlou směs.
Vyšleháme hladký čokoládový krém.
Recept pokračuje na další straně
Na plech si porozkládáme linecká kolečka (upečená z klasického lineckého těsta).
Na každé kolečko nastříkáme pomocí zdobícího sáčku krém do tvaru kruhu, abychom do středu mohli dát ještě džem.
Přidáme trochu rybízového džemu a nasadíme kokosové hlavičky.
Takto hotové dáme na 30 minut do chladničky ztuhnout.
Po 30 minutách vyjmeme z chladničky a spodky kokosek namáčíme do čokoládové polevy. Ukládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Necháme ztuhnout.
Video postup