Jednoduchý recept na mimořádně chutný a voňavý biskupský chlebíček: Pochoutka s rozinkami a kandovaným ovocem, kterou si zamilujete na první pohled !

9607
Sdílejte

Přidáme nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu a citrónovou šťávu.

Po zamíchání přidáme sušená rozinky, nasekané vlašské ořechy, kandované ovoce, mouku.

Všechny suroviny spolu promícháme.

Do vymazané a moukou posypané pečící formy vylijeme 1/3 těsta a dobře ho rozetřeme po celé ploše.

Recept pokračuje na další straně

Potom nasypeme vrstvu ovocné směsi, přidáme další vrstvu těsta, vysypeme zbytek ovoce.

Na vrch přidáme ještě jednu vrstvu těsta.

Koláč vložíme do předehřáté trouby při teplotě 180 ° C na 40-45 minut.

V misce si smícháme cukr s trochou mléka a vložíme na 15 vteřin do mikrovlnky.

Směs nalijeme na vychladlý koláč a vrch posypeme kandovaným ovocem a posekanými oříšky podle chuti.

Výjimečně chutný biskupský chlebíček můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

Video návod:

 

Kam dál?

A kopr znáte? Přidejte ho do tvarohu a vykouzlete za 5 minut úžasnou lahodu. Zaručeně zachutná i náročné tchyni, která si dokonce řekne o recept!

Takovou pomazánku jste ještě neochutnali. Základem je celer a výsledek je přímo božský! A hlavně, nepřiberete po ní ani deko!

Když vaří chlap: Delikátní pivní pomazánka chutná s jakýmkoli pečivem. Připravte si za 10 minut lahůdku pro všechny gurmány!

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Když se vrátila z práce, zůstala jako opařená. Dcera jí připravila takovou večeři, jakou už dlouho neochutnala!

Další články