Univerzální těsto, které vydrží i týden a upečete z něj koláče, i pizzu: Večer zamícháte, ráno upečete !

2531
Sdílejte

1/2 ČL soli

Postup:
Do misky si rozdrťe čerstvé droždí nebo nasypte sušené.

Přidejte sůl a cukr.

Recept pokračuje na další straně

Přidáme máslo (nebo máslo s vepřovou mastí) a mléko.

Následně nasypeme hladkou mouku.

Vyhněteme kompaktní těsto , které bude měkké a vláčné.

Po vymíchání dáme těsto do chladničky, kde zvětší objem.

V chladničce by mělo těsto odpočívat alespoň 1,5 hodiny.

Teď už můžete podle potřeby z těsta leckdy upéct pizzu, koláče nebo jiné pečivo.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články