ZPŮSOB PŘÍPRAVY:
1. Připravte těsto: Do hluboké mísy přidejte vejce, sůl, moučkový cukr a vanilkový cukr. Šlehejte ingredience mixérem, dokud nezískáte bělavou a pěnivou kompozici, která má tvar terče.
2. Mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme přímo do mísy (ve třech krocích). Dobře promíchejte stěrkou, aby nezůstal hrudkovitý.
3. Plech o rozměrech 38 cm x 28 cm vyložte pečicím papírem. Nalijte na něj těsto a rovnoměrně rozprostřete na obdélníkovou vršku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 20-25 minut. Zkontrolujte, zda je připraven pomocí párátkového testu.
4. Vyjměte korpus z trouby a nechte ho vychladnout.
5. Mezitím si připravte krém: do hluboké mísy nalijte šlehačku, vanilkový cukr a moučkový cukr. Šlehejte ingredience mixérem, dokud nezískáte bělavé a pevné složení, které má tvar dorty.
Recept pokračuje na další straně
6. Rozřízněte korpus na polovinu a odstraňte pečicí papír.
7. Sestavte dort: položte část korpusu na talíř. Sirup s mlékem, pak ho namazat smetanou. Postup opakujte s druhým korpusem, pouze namažte boky dortu. Poté dejte plech na 2 hodiny do lednice.
8. Připravte čokoládovou polevu: Čokoládu nalámejte na nasekané kousky a přidejte je do hluboké mísy. Nalijte mléko a přeneste misku do lázně nebo mikrovlnné trouby, aby se přísady rozpustily. Když je dobře promícháme, měli byste získat hladkou a lesklou čokoládovou pastu.
Recept pokračuje na další straně
9. Jemně nasekejte arašídy a zapracujte je s čokoládovou polevou
10. Dort vyndejte z lednice a po jeho povrchu nalijte čokoládu, kterou rozetřete po stranách.
11. To je ono! Dort můžete nakrájet a s radostí podávat!