Neodolatelné Esterházyho řezy ! Dělám je pro různé oslavy a každý se ptá na recept

5367
Sdílejte

Smíchejte třetinu mléka se sušeným pudinkem a žloutky do hladka. Zbývající mléko se přivede k varu s cukrem i vanilkovým cukrem a přidá se mléko smíchané se sušeným pudinkem a žloutky a míchá se, dokud směs neztuhne. Nechte vychladnout. Máslo smíchejte přes pěny a promíchejte s vychlazeným pudinkem.

Proužky těsta tenké protřepejte džemem a rozprostřete smetanu na džem, pak položte druhý plátek a znovu otřete džemem a smetanou a zakryjte třetím proužkem a jemně zatlačte. Totéž uděláme se zbytkem pásů. Naplněné řezy vložíme do chladničky.

Recept pokračuje na další straně

Smíchejte vaječné bílky, moučkový cukr a vodu do hladka. Na stranu položíme asi dvě polévkové lžíce této hmoty a smícháme je s kakaem.

Bílou polevu na řezy otřeme, do bílé polevy s kakaovou polevou uděláme rovnoměrnou přímku. Tenkým rýčem překračujeme tmavé čáry nejprve v jednom směru a pak v druhém směru, abychom vytvořili známý Esterházyho vzor.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články