Excelentní trubičky s vanilkovým krémem. Recept od Francouzkých cukrářů

4186
Sdílejte

POSTUP

1. Připravíme si krém: Mléko nalijeme do rendlíku se silným dnem a přidáme cukr.

2. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme ostrým nožem az každé poloviny stáhneme zrníčka hrotem nože. Lusk i zrníčka přidáme do rendlíku s mlékem a dáme ohřívat na mírný oheň.

3. Do misky si oddělíme žloutky, přidáme škrob a utřeme tuhou pastu. Ke žloutkové směsi přilijeme asi 1,5 dcl teplého mléka z rendlíku a dobře utřeme metlou.

4. Z rendlíku vytáhneme vanilkový lusk a následně přilijeme žloutkovou směs. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme zhruba 3 minuty, dokud pudink nezhoustne.

5. Krém dokončíme tak, že vychladlý pudink zašleháme ho do změklého másla.

6. Připravíme si odpalované těsto: Troubu předehřejeme na 200 °C.

7. V hrnci necháme vařit 250 ml vody s máslem a solí.

8. Mouku přisypeme najednou a mícháme, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce. Když se začne na dně hrnce dělat bílý povlak a těsto je ve tvaru koule, přesuneme ho do mísy a necháme vychladnout, tak aby bylo na dotek vlažné.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články