Excelentní trubičky s vanilkovým krémem. Recept od Francouzkých cukrářů

4200
Sdílejte

POSTUP

1. Připravíme si krém: Mléko nalijeme do rendlíku se silným dnem a přidáme cukr.

2. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme ostrým nožem az každé poloviny stáhneme zrníčka hrotem nože. Lusk i zrníčka přidáme do rendlíku s mlékem a dáme ohřívat na mírný oheň.

3. Do misky si oddělíme žloutky, přidáme škrob a utřeme tuhou pastu. Ke žloutkové směsi přilijeme asi 1,5 dcl teplého mléka z rendlíku a dobře utřeme metlou.

4. Z rendlíku vytáhneme vanilkový lusk a následně přilijeme žloutkovou směs. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme zhruba 3 minuty, dokud pudink nezhoustne.

5. Krém dokončíme tak, že vychladlý pudink zašleháme ho do změklého másla.

6. Připravíme si odpalované těsto: Troubu předehřejeme na 200 °C.

7. V hrnci necháme vařit 250 ml vody s máslem a solí.

8. Mouku přisypeme najednou a mícháme, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce. Když se začne na dně hrnce dělat bílý povlak a těsto je ve tvaru koule, přesuneme ho do mísy a necháme vychladnout, tak aby bylo na dotek vlažné.

Kam dál?

Když se vrátil z práce, čekalo ho úžasné osvěžení. Připravila mu takovou limonádu, která okamžitě zahnala únavu i hrozící úpal!

Ledová smršť z 3 přísad: Takovou dobrotu z obyčejného Salka a sušenek jste dávno nejedli !

Domácí nudle, které připravíte za 15 minut. Neskutečně lahodná vložka do všech polévek, díky které je vaše děti začnou milovat!

Smažená cuketa nemá šanci, toto je největší hit celé sezóny: Cuketové penízky na plechu – s touto pochoutka bude mít největší úspěch !

Vsadila na osvědčenou klasiku a vyhrála. Za 10 minut připravila luxusní pomazánku z domácích vajec a stala se královnou hostitelek!

Další články