3. Jakmile maso zhnědne, přidejte trochu drcených rajčat nebo pyré, nechte vypéct a přilijte vývar s červeným vínem. Chvilku trvá, než se tekutina zredukuje tak, aby směs přestala být tekutá. Po vývaru a víně zůstane jen chuť. Tím máme první patro „dortu“ připraveno.
4. Než jsme připravovali masovou směs, nechali jsme vařit brambory na kaši. Tu uděláte s přidáváním mléka a másla. Se solením to nepřehánějte, kaše by měla tvořit protipól masu doslova naplněnému chutí.
5. Do kaše můžete přidat trochu nastrouhaného parmazánu, ten kaši při zapékání zpevní. Můžete použít zapékací misky pro jednotlivé porce, nebo velkou mísu, ze které budete jednotlivé porce vykrajovat. Zhruba do třetiny mísu naplňte masem, zbytek kaší. Takový by měl být zhruba poměr masa k příloze, aby byla chuť pokrmu vyvážená. Povrch pekáče posypte opět sýrem, aby dostal hnědavou kůrku.
6. Pečte zhruba 20 minut při 160 stupních Celsia.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!