Lahodné řezy s mandarinkami a zakysanou smetanou

10216
Sdílejte

1. Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejprve při střední rychlosti a poté na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se zcela rozpustí). Čím více vejce ušleháme, tím kypřeji bude těsto, takže nespěchejte!

2. Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosetou mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůru. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečícím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezezlatne.

3. Na náplň ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Potom ji opatrně smíchejte se zakysanou smetanou a do směsi přimíchejte cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus, navrch položte okapané ovoce a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.

4. Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a poté povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň s mandarinkami a dejte do chladu ztuhnout.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články