Lahodné řezy s mandarinkami a zakysanou smetanou

10229
Sdílejte

1. Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejprve při střední rychlosti a poté na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se zcela rozpustí). Čím více vejce ušleháme, tím kypřeji bude těsto, takže nespěchejte!

2. Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosetou mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůru. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečícím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezezlatne.

3. Na náplň ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Potom ji opatrně smíchejte se zakysanou smetanou a do směsi přimíchejte cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus, navrch položte okapané ovoce a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.

4. Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a poté povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň s mandarinkami a dejte do chladu ztuhnout.

Kam dál?

Jablečný vichr s čokoládou a zakysanou smetanou: Úžasně šťavnatý koláč z hrnečku – Nejlepší dezert z jablek !

Nakládané zelí dle staročeského receptu z Moravy si musíte ihned uložit: Tenhle recept byl objeven po 114 letech zakopaný v zemi ve flašce od vína !

Úžasná cuketová rolka, která je skvělá náhrada klasických jednohubek

Jablka v županu? Nuda! Vyzkoušejte toto ovoce usmažené v lahodném těstíčku. Křehké, voňavé a tak lahodné, že nezbude ani kousek. Připravte si je už za 10 minut!

Manžel připravil své ženě k narozeninám luxusní zákusek. Za pár minut. Takový dezert ještě neochutnala!

Další články