Univerzální TĚSTO: Ideální na rohlíky, koláče, záviny a jiné sladké dobroty. Recept, který používám nejčastěji !

2819
Sdílejte

 

zbylé mléko a vejce – dobře promícháte .

Přidejte také změklé máslo, sůl a zbylý cukr.

Já používám do těsta i vanilku, ale nemusíte ji přidávat.

Dobře promícháme.

Postupně přidáváme prosetou mouku.

Uhněteme jednotné nelepivé těsto.

Toto těsto by se mělo dobře mísit asi 10 minut .

Recept pokračuje na další straně

Těsto vložíme zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé vykynuté místo na cca 45 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Těsto rozválíme a používáme na buchty, rohlíky, sladké šátky, koláče a vynikající záviny .

Těsto můžete naplnit nádivkou podle chuti.

Já doporučuji například mák, tvaroh, ořechovou nádivku nebo povidla.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

A kopr znáte? Přidejte ho do tvarohu a vykouzlete za 5 minut úžasnou lahodu. Zaručeně zachutná i náročné tchyni, která si dokonce řekne o recept!

Takovou pomazánku jste ještě neochutnali. Základem je celer a výsledek je přímo božský! A hlavně, nepřiberete po ní ani deko!

Když vaří chlap: Delikátní pivní pomazánka chutná s jakýmkoli pečivem. Připravte si za 10 minut lahůdku pro všechny gurmány!

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Když se vrátila z práce, zůstala jako opařená. Dcera jí připravila takovou večeři, jakou už dlouho neochutnala!

Další články