máslo
Recept pokračuje na další straně
Postup:
Začneme oddělením žloutků od bílků.
Metličkou utřeme žloutky s mlékem, vanilkovou esencí.
Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl.
Vše spolu promícháme.
V samostatné misce vyšleháme bílky na pěnu.
Když se začnou vytvářet měkké vrcholy, postupně přidáváme cukr.
Šleháme, dokud nedosáhneme tuhých vrcholů.
Po čtyřech částech přidáme bílkovou směs do žloutkové směsi.
Jemně ji spojíme vařečkou.
Toto je klíčová část, díky které budou palačinky super nadýchané.
Je část na smažení palačinek.
Recept pokračuje na další straně
Pánev rozehřejeme a pokropíme olejem, přebytek otřeme papírovou utěrkou.
Naběračkou nabereme těsto a vložíme ho na pánev.