česnek
Postup:
Jako první je třeba si sklizený česnek očistit.
Následně si ho dejte do velké mísy.
Zalejte ho vodou.
Dobře propláchněte.
Připravte si čisté zavařeninové sklenice s větším objemem.
Navrstvěte do nich umyté česnekové hlavičky.
Když jsou sklenice naplněné česnekem, nalijte do nich vodu až po vrchní okraj – tak zjistíte, kolik vody celkově potřebujete.
Potom veškerou vodu slijte do jedné velké nádoby.
Nyní přidejte sůl.
Míchejte, dokud se sůl nerozpustí.
Recept pokračuje na další straně
Potom vložte do mísy se solankou jedno syrové vejce – pokud plave na povrchu, solanka je připravena.
Nalijte solanku do každé sklenice až po vrch a uzavřete víčky.
Mladý nakládaný česnek je velmi zdravý.
Můžete ho podávat například k opékaným bramborám.