Skvělá čokoláda:
40 g tmavé / mléčné čokolády
cca 1/3 šálku smetany 30%
Recept pokračuje na další straně
Postup :
1. V polovině sklenice mléka rozmícháme pudinkové prášky a cukr. Zbytek mléka vložte do vaření.
2. Do vroucího mléka vsypeme rozmíchané pudinkové prášky a stále mícháme, dokud nevznikne hustý, hladký pudink. Dejte pudink připravený vychladnout.
3. Jahody důkladně rozmixujeme a dáme vařit. Do vařících jahod vlijeme želé, vypneme plyn a mícháme, dokud se želé úplně nerozpustí. Připravená pěna se nechá vychladnout a mírně se zkoncentruje.
4. Měkké máslo, dokud nebude nadýchané. Po malých částech přidáváme vychladlý pudink a mícháme do hladka, přidáme citrónovou šťávu a krátce promícháme.
5. Sušenky pokládejte na plech vystlaný pečícím papírem.
6. Vyložte pudink a přikryjte druhou vrstvou sušenek.
7. Nalijte 2-3 polévkové lžíce pěny do sklenice, zbytek položte na koláč a přikryjte další vrstvou sušenek.
8. Želatinu zalijte 1/4 šálku vroucí vody, důkladně promíchejte a nechte vychladnout.