1. Přiveďte k varu 250 ml vody, 90 g rostlinného tuku a 1 špetku soli. Přidejte 140 g mouky a míchejte 5 minut. Nechte vychladnout a postupně zašlehejte 4 vejce. Těsto nalijte do zdobícího sáčku a vytlačte pásky na plech. Pečeme je v horké troubě – nejprve 15 minut při 200 °C a poté dalších 10-15 minut při 170 °C. Je důležité neotevírat dvířka trouby, jinak by se nenafoukly.
2. Potom je vodorovně překrojte na polovinu, naplňte krémem, vrch namočte do čokoládové polevy (100 g rostlinného tuku a 200 g čokolády) a poté položte na krém.
3. Na krém svařte 500 ml mléka, 2 balíčky pudinkového prášku s kávovou příchutí, 70 g cukru, 3 balíčky vanilkového cukru a 4 lžíce rumu na pudink. Máslo utřeme a po lžících vmíchejte pudink. Já osobně jsem přidala 2 čajové lžičky kávy.
DOBROU CHUŤ!
Kam dál?
- Rychlá a jednoduchá pochoutka na Vánoce, která doslova taje v ústech !
- Toto už není jen obyčejné sladké pečivo, ale skutečný dezert: Nadýchaní šneci z kynutého těsta, plněné delikátním krémem !
- Babiččina čalamáda na studeno – nejlepší RECEPT: Žádné zavařování ani vaření! Jde o nejlepší přílohu, jakou znám
- Nejlepší rybí pomazánka z uzeného pstruha: TO MUSÍTE OCHUTNAT!







