Venušin broskvový dort: Svěží chuť, která vás dostane !

2287
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Příprava:
1. Upečeme piškot: bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhou pěnu, ke konci šlehání přidáme cukr, když je pěna tuhá a lesklá, přimícháme po jednom žloutku, za stálého míchání přiléváme olej. Přidáme mouku s práškem do pečiva a jen krátce mícháme, dokud se suroviny nespojí.
2. Hotové těsto vylijeme na plech o rozměrech 36 × 24 cm vystlaný pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů (nahoru-dolů), pečeme asi 30 minut na suchou tyčinku. Upečený koláč necháme úplně vychladnout.
3. Vychladlou piškot vyjmeme z pekáče a překrojíme na polovinu. Jednu polovinu vložíme zpět na plech vystlaný pečícím papírem,
mezitím si v 500 ml horké vody rozpustíme 3 broskvové želé a necháme vychladnout.
4. Nalijte broskve se sirupem do hrnce. Míchejte do hladka a nastavte na plyn. Přivedeme k varu, odstavíme z plynu. Nalijte jedno broskvové želé a míchejte, dokud se nerozpustí, poté horkou broskvovou pěnu natřeme na piškot a navrch poklademe vrstvu sušenek. Necháme stranou, dokud pěna neztuhne.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články