Višňová sklenice s kakaovým korpusem a likérovým krémem

1999
Sdílejte

3. Těsto pak rozetřeme na menší plech (33 x 22 cm), který jsme vystlali pečícím papírem a korpus upečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba asi 10 až 12 minut . Upečený korpus vyklopíme na mřížku, opatrně stáhneme papír a necháme úplně vychladnout.

4. Omáčka: vypeckované višně dáme do rendlíku spolu s cukrem a citrónovou šťávou, vše přivedeme k varu, povaříme na mírném plameni asi 10 minut, odstavíme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Necháme vychladnout.

5. Krém: mascarpone vyšleháme s cukrem vaječným likérem. Přilijeme dobře vychlazenou smetanu a vyšleháme do pevnějšího krému.

6. Vyskládání: do sklenic vrstvíme krém, kousky korpusu a omáčku. Vrstvení opakujeme, dokud nenaplníme sklenice. Dáme je na tři hodiny vychladit a můžeme podávat.

Kam dál?

Manžel připravil své ženě k narozeninám luxusní zákusek. Za pár minut. Takový dezert ještě neochutnala!

Teplá, zdravá a chutná snídaně za pár minut? Tato žena ví, jak na to. Její ovesné crumble není obyčejné jídlo, ale luxusní dezert pro celou rodinu!

Udělala banánovou kaši, přidala do ní čokoládu a dala to do trouby. Za 15 minut servírovala takový moučník, jaký nekoupíte ani v té nejdražší cukrárně!

Minutkové masové kuličky na česneku a pivu: Nic lepšího z mletého masa jsem nejedla !

Ohlásila se nečekaná návštěva. Za 15 minut připravila takové pohoštění, jaké nikdo nečekal. Nezbyla ani brambůrka! Udělejte si grilované bramborové květy i vy.

Další články