Višňová sklenice s kakaovým korpusem a likérovým krémem

1999
Sdílejte

3. Těsto pak rozetřeme na menší plech (33 x 22 cm), který jsme vystlali pečícím papírem a korpus upečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba asi 10 až 12 minut . Upečený korpus vyklopíme na mřížku, opatrně stáhneme papír a necháme úplně vychladnout.

4. Omáčka: vypeckované višně dáme do rendlíku spolu s cukrem a citrónovou šťávou, vše přivedeme k varu, povaříme na mírném plameni asi 10 minut, odstavíme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Necháme vychladnout.

5. Krém: mascarpone vyšleháme s cukrem vaječným likérem. Přilijeme dobře vychlazenou smetanu a vyšleháme do pevnějšího krému.

6. Vyskládání: do sklenic vrstvíme krém, kousky korpusu a omáčku. Vrstvení opakujeme, dokud nenaplníme sklenice. Dáme je na tři hodiny vychladit a můžeme podávat.

Kam dál?

Jablečný vichr s čokoládou a zakysanou smetanou: Úžasně šťavnatý koláč z hrnečku – Nejlepší dezert z jablek !

Nakládané zelí dle staročeského receptu z Moravy si musíte ihned uložit: Tenhle recept byl objeven po 114 letech zakopaný v zemi ve flašce od vína !

Úžasná cuketová rolka, která je skvělá náhrada klasických jednohubek

Jablka v županu? Nuda! Vyzkoušejte toto ovoce usmažené v lahodném těstíčku. Křehké, voňavé a tak lahodné, že nezbude ani kousek. Připravte si je už za 10 minut!

Manžel připravil své ženě k narozeninám luxusní zákusek. Za pár minut. Takový dezert ještě neochutnala!

Další články