POSTUP
1. Těsto: Vyšleháme sníh z 5 bílků, 5 lžic cukru krupice a se špetkou soli. Přidáváme k tomu postupně za stálého šlehání (na nejnižší stupeň) 5 žloutků, 4 lžíce horké vody a 3 lžíce oleje, nakonec 7 lžic polohrubé mouky s 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm pečeme na 180°C 15 – 20 minut.
2. Krém: Ušleháme šlehačku. Pomazánková másla s cukry a tvarohem důkladně vyšleháme a ručně jemně vmícháme ušlehanou šlehačku.
3. Na upečený a vychladlý korpus natřeme třetinu krému, rozložíme kolečka banánů těsně vedle sebe, natřeme druhou třetinu krému. Uvaříme hrnek silné kávy a necháme vychladnout. Do kávy namáčíme piškoty a uložíme vedle sebe na krém. Nahoře rozetřeme zbytek krému a posypeme strouhanou čokoládou a můžeme ozdobit i ovocem.
Přejeme dobrou chuť a pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej i se svými přáteli.
Kam dál?
- Tento dezert je mistrovské dílo: Vypadá jako z luxusní cukrárny a po ochutnání každý chce Duplo !
- Něco tak dobrého jste určitě ještě nejedli – palačinky se zelenou cibulkou a natvrdo vařenými vejci
- Fantastický recept na domácí knedlíky od mé tety: Zaručeně si pochutnáte!
- Můj manžel si ho neumí vynachválit: Luxusní zákusek Napoleon s vaječným krémem připraven za 30 minut