Příprava:
1. Odkrojte stonek zelí a nakrájejte jej na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Na tuku opečte slaninu a cibuli. Přidejte zelí, sůl, cukr a restujte 2-3 minuty. Posypte červenou paprikou. Rajčatovou šťávu smíchejte s vodou a zalijte zelí. Přidejte pepř a kmín a vařte pod pokličkou asi půl hodiny.
2. Mezitím vařte rýži 5 minut do křupava, sceďte ji a mírně ochlaďte. Přidáme vejce, sůl, pepř, papriku a promícháme. Nakonec smíchejte s masem.
Vytvořte 12 knedlíků a navrstvěte je na zelí. Zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte 15 minut.
3. Mouku smíchejte s vodou, dokud se v ní neudělají hrudky a opatrně ji vmíchejte do zelí. Vařte dalších 5 minut.
Pokud chcete, můžete přidat trochu více octa, ačkoli rajčata ji dělají příjemně zakysanou.
Kam dál?
- Upečte si tyto domácí housky ze základních surovin: Jsou fantastické a rodina už chce pouze ty !
- 8 minutové polštářky jako dech: Dokonalé pohoštění pro návštěvy, které se skvěle hodí například k sýrové míse !
- Sousedka mi dala recept na toto super jídlo a můžu říct, že je to lahůdka!
- Polévka z čerstvého špenátu a křenu: Zažene každou nemoc i kocovinu během pár minut. Rychlá, jednoduchá a neuvěřitelně lahodná.