2. Uhněteme těsto, vložíme ho do mísy na kynutí a přikryjeme skleněným víkem namočeným ve vlažné vodě (kapky teplé vody na víku vytvoří páru, která pomůže cestu vykynout).
3. Po 1 hodině kynutí těsto rozválíme na pomoučněném vále (na tloušťku 2,5-3 cm), rozválíme a necháme přikryté odpočívat ještě půl hodinu.
4. Ke smažení zahřejte olej a poté zapněte sporák na minimum. Pomocí špejle píchněte do koblih zespodu, abyste neporušili těsto a vložte do oleje s pomoučenou polovinou a pečte několik minut. Pokud je pečete na pomalém plameni, pod pokličkou se koblihy nafouknou a narostou, čímž se vytvoří světlá vrstva.
5. Když je spodek zarudl, obraťte je a upečte z druhé strany.
Dobrou chuť!
Kam dál?
- Neocenitelné triky cukrářů ( nejen ) při vánočním pečení ! Linecké má mnohem lepší chuť a perníčky nikdy neztvrdnou
- Broskvový koláč s příchutí šampaňského: Jedinečný recept!
- Bramborové placky se sýrem a šunkou : Příprava zabere jen 5 minut, nedávám do nich strouhanku a ani mouku !
- Nepečené kokosové tyčinky a kuličky z JEDNÉ DÁVKY: Výborný recept na TRVANLIVÉ vánoční cukroví!