2. Uhněteme těsto, vložíme ho do mísy na kynutí a přikryjeme skleněným víkem namočeným ve vlažné vodě (kapky teplé vody na víku vytvoří páru, která pomůže cestu vykynout).
3. Po 1 hodině kynutí těsto rozválíme na pomoučněném vále (na tloušťku 2,5-3 cm), rozválíme a necháme přikryté odpočívat ještě půl hodinu.
4. Ke smažení zahřejte olej a poté zapněte sporák na minimum. Pomocí špejle píchněte do koblih zespodu, abyste neporušili těsto a vložte do oleje s pomoučenou polovinou a pečte několik minut. Pokud je pečete na pomalém plameni, pod pokličkou se koblihy nafouknou a narostou, čímž se vytvoří světlá vrstva.
5. Když je spodek zarudl, obraťte je a upečte z druhé strany.
Dobrou chuť!
Kam dál?
- Moravské zelňáky na plechu. Prastarý recept ze zelí, lepší jak bramboráky ! Stačí 1 hlávka zelí, 3 vejce a uzené maso
- Pudinkové kroužky s tvarohovým krémem. Všichni se budou olizovat až za ušima !
- Sváteční vánočka podle receptu babičky. Fantastický přehledný recept, který zvítězil v kulinářské soutěži !
- Vyzkoušejte japonské lívance, které se u vás stanou hitem !







