Příprava:
1. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme cukr, poté přidáme vodu a žloutky z vajec spolu s olejem. Přidáme mouku, cukr a prášek do pečiva a pomalu mícháme, aby se pěna nelámala.
2. Do vymazané formy vysypané moukou, vylijeme těsto, pečeme 35 minut při 180 stupních.
3. Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozpustíme a máslo utřeme s cukrem, když čokoláda trochu vychladne, přimícháme. Šlehačku vyšleháme spolu s rumovým aroma a dáme do chladničky, dokud není těsto hotové.
4. Když je těsto upečené, překrojíme ho na polovinu a potřeme krémem, přikryjeme druhou polovinou.
5. Čokoládu rozpustíme a smícháme s máslem a smetanou, poté jí potřeme vrch. Dejte do chladničky alespoň na hodinu, poté nakrájejte a ozdobte každý koláček šlehačkou.
Kam dál?
- Lehký a vláčný čokoládovo-třešňový koláč. Úžasně jemná třešňová chuť…
- Fantastické pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník
- Vynikající recept na cuketovou pomazánku: Perfektní ke grilovačkám !
- Máte rádi rychlé, staré recepty? Toto je opravdu vynikající domácí jablečný koláč s fantastickou chutí