Pracovní postup:
1. Polovinu mandlí zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli namočené. Přemneme je mezi prsty a zbavíme slupky.
2. Potom nameleme oloupané mandle i ty se slupkou na jemno.
3. Do mísy prosejeme mouku, přidáme pomleté mandle, 15 g fruktózy, nastrouhanou citrónovou kůru, žloutek a máslo. Zpracujeme těsto a uložíme ho do chladničky na 1 hodinu odležet.
4. Z těsta vyválíme tenké válečky, ze kterých odkrajujeme kousky a tvarujeme rohlíčky. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut.
5. Fruktózu na obalení rozmixujeme na jemno a promícháme ji s dření z poloviny vanilkového lusku.
6. Upečené rohlíčky necháme mírně vychladnout a poté je obalíme v ochucené fruktóze.
Kam dál?
- Studený tvarohový koláč s broskvemi a želé. Lahodné osvěžení…
- Zdravé, rychlé a chutné: Připravte si tento skvělý salát, na kterém si zaručeně pochutnáte a uděláte i něco pro zdraví !
- Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete je bez vážení a chutnají naprosto famózně
- Připravte si ty nejlepší vánoční perníčky, jaké jste kdy jedli. Začněte už teď !