Rychlé, masové karbanátky na plechu. Zapomeňte na dlouhé stání u sporáku!

8495
Sdílejte

Postup:
  1. Umyjte a nakrájejte zelí nadrobno. Vložte ji do mísy, zalijte vařící vodou a nechte 10 minut odstát. Nechte okapat. Brambory očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. K mletému masu postupně přidejte všechny přísady – cibuli, zelí a brambory, přičemž z nich vymačkejte co nejvíce šťávy, aby nebyly mokré. Přidáme sůl, pepř, případné další koření podle chuti, smetanu, vejce a důkladně promícháme.
  2. Vytvarujeme masové kuličky libovolného tvaru a velikosti. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a kuličky ukládáme vedle sebe. Nakonec je potřete zakysanou smetanou nebo rajčatovou omáčkou, aby měli krásnější barvu a ještě lepší chuť.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 45 minut. Hotovo.

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články