Postup přípravy:
1. Připravíme si těsto. Vezmeme misku a dáme do ní mouku, změklou heru a zakysanou smetanu a rukama vypracujeme hladké těsto. Necháme alespoň hodinu v chladničce odpočinout, poté dáme na pomoučněné (hladkou moukou) desku, vyválíme placku a vykrájíme například sklenicí.
2. Rozmícháme vajíčko s pepřem. Koření dejte podle své chuti. Na vykrojené kolečko dáme klobásku a opět potřeme ochuceným vajíčkem. Položíme na to druhé kolečko, potřít opět vejcem a nakonec posypat sýrem.
3. Upečeme dozlatova.
Kam dál?
- Famózní šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!
- Famózní jahodový koláč s jogurtem
- Vynikající Velikonoční rosol (nejen) na sváteční stůl: Poctivá pochoutka našich dědů a nejlepší lék na bolavé klouby !
- Hrníčkové křehké rohlíky z kysané smetany s jablečnou nádivkou: Nejlepší pečivo pod sluncem !