Nejrychlejší roláda s jemným smetanovým sýrem, lahodná a aromatická. Tento dezert připravuji poměrně často a dávám ho dětem i do školního balíčku. Je to velmi dobrý dezert, bez přílišného cukru a vyrábí se doma.
Doporučuji vyzkoušet, abyste potěšili rodinu a hosty. Smetanový sýr lze nahradit jakoukoli jinou smetanou, kterou máte rádi, nebo nuttelou/džemem/sladkým ovocem.
Ingredience na vrch:
- Vejce – 6 ks
 - Mouka – 100 g
 - Mléko – 60 ml
 - Moučkový cukr (na bílky) – 100 g
 - Moučkový cukr (na žloutky) – 40 g
 - Kakaový prášek – 2 polévkové lžíce
 - Sůl – špetka
 - 1 balíček vanilkového cukru
 - Slunečnicový olej – 3 polévkové lžíce
 
Ingredience na krém:
- 250 g smetanového sýra/mascarpone/kravského sýra
 - 50 gramů moučkového cukru
 - Vanilková nebo citronová esence
 
Postup přípravy krok za krokem:
Vezměte vejce a oddělte bílky od žloutků. K bílkům přidejte moučkový cukr, přidejte špetku soli a šlehejte, dokud nevznikne tuhá pusinka. Mléko nalijeme do žloutků, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a pomocí sítka mícháme, dokud nezískáme homogenní a pěnovou hmotu. Poté nalijte prosátou mouku, znovu promíchejte a rozdělte žloutkovou kompozici na 2 části.
            







