Na slavnostním stole je vždy více druhů jídel, proto je velmi důležité, aby vše bylo podáváno vkusně. Saláty a studená jídla jsou u silvestrovské večeře nepostradatelné, proto se každá hospodyňka snaží, aby byly bezchybné.
Dnes vám představíme tři recepty na saláty, které jsou velmi chutné, kreativní a neskončí na svátečním stole v míse.
Studené mísy se salátovými kuličkami
1. Sleďové koule
Ingredience:
- 150 g lehce smaženého nebo konzervovaného filé ze sledě,
 - 2 vařené brambory,
 - 2 vařená vejce,
 - 1/2 cibule,
 - 2 lžíce majonézy,
 - pouze,
 - mletý pepř podle chuti
 - 1 svazek zeleného kopru.
 
Příprava:
Filet ze sledě nebo rybí konzervy nakrájíme na malé kostičky, uvaříme brambory a vejce, po vychladnutí je očistíme a nastrouháme. Cibuli očistíme, nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut odstát. Z cibule slijeme vodu, omyjeme ji ve studené vodě a scedíme. Všechny ingredience smícháme v míse, dochutíme solí a pepřem, poté přidáme majonézu a promícháme. Ze salátu udělejte středně velké kuličky a každý kousek obalte v nasekaném zeleném kopru.
            








