Díky TÉTO jedné přísadě budete mít nejdokonalejší těsto na LANGOŠE

3304
Sdílejte

Pokračování na další straně

Postup:

1.Ve větší misce smíchejte teplé mléko a cukr. Přidejte droždí a nechte postát asi 5-10 minut, dokud nevznikne kvásek s pěnou na hladině.
2. Do druhé misky si dejte mouku, malou lžičku sody a sůl. Pomalu přidejte mléko smíchané se smetanou a kvásek. Dobře promíchejte, až se všechny ingredience spojí a vytvoří hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte více mouky.
3. Těsto nechte odpočívat pod utěrkou asi hodinu na teplém místě, než zdvojnásobí svůj objem.
4. Po vykynutí těsto přehněte rukou a rozdělte na menší kousky. Na prkénku s trochou mouky rozválejte každý kousek na hrubší plát.
5. Na pánvi zahřejte olej. Langoše opatrně položte do horkého oleje a osmahněte z obou stran, dokud nebudou zlatavé a nafouknuté. Každý langoš nechte na kuchyňské papírové utěrce okapat od přebytečného oleje.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články