Díky TÉTO jedné přísadě budete mít nejdokonalejší těsto na LANGOŠE

3314
Sdílejte

Pokračování na další straně

Postup:

1.Ve větší misce smíchejte teplé mléko a cukr. Přidejte droždí a nechte postát asi 5-10 minut, dokud nevznikne kvásek s pěnou na hladině.
2. Do druhé misky si dejte mouku, malou lžičku sody a sůl. Pomalu přidejte mléko smíchané se smetanou a kvásek. Dobře promíchejte, až se všechny ingredience spojí a vytvoří hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte více mouky.
3. Těsto nechte odpočívat pod utěrkou asi hodinu na teplém místě, než zdvojnásobí svůj objem.
4. Po vykynutí těsto přehněte rukou a rozdělte na menší kousky. Na prkénku s trochou mouky rozválejte každý kousek na hrubší plát.
5. Na pánvi zahřejte olej. Langoše opatrně položte do horkého oleje a osmahněte z obou stran, dokud nebudou zlatavé a nafouknuté. Každý langoš nechte na kuchyňské papírové utěrce okapat od přebytečného oleje.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Větrník jako dort: nejlahodnější dezert pod sluncem, lepší nemají ani v cukrárně !

Tak chutné brambory jste ještě nejedli: Balada na talíři a žádná práce – z jednoho plechu se nají celá rodina !

Mega chutná broskvová dort, která se nepeče: Takové recepty miluji – žádná práce a šťastná je celá rodina !

Smažená cuketa nemá šanci, toto je největší hit celé sezóny: Cuketové penízky na plechu – s touto pochoutka bude mít největší úspěch !

Mouka, mléko a vejce. Fantastický koláč před výplatou – nestojí ani 30 kč a vznikne famózní dezert pro celou rodinu !

Další články