Koblížky s čokoládovou polevou a šlehačkou: Všichni se budou olizovat až za ušima!

2657
Sdílejte

Přísady
Kvásek:
50 g čerstvého droždí
1 čajová lžička cukru (5 g)
3 polévkové lžíce žitné mouky (30 g)
1/2 šálku teplého mléka (125 ml)
Všechny přísady na kvásek dejte do mísy. Potom důkladně promíchejte, aby nevznikly hrudky.
Nechte ho 15-20 minut kynout.

Těsto na koblihy:
  • celý kvásek
  • 4,5 šálku polohr. mouky (700 g)
  • 8 vaječných žloutků
  • 1/2 šálku cukru (100 g), nejlépe jemného cukru na pečení
  • 1 sklenice mléka (250 ml)
  • 100 g oleje
  • 3 lžíce oleje
  • 1 sklenice lihu (nepovinné, aby koblihy „nepily“ tuk)
Navíc:
  • džem, marmeláda alebo lekvár
  • tuk na smažení (v mém případě řepkový olej)
  • 200 g mléčné čokolády (rozpuštěné)
  • 250 g dobře vychlazené 30% smetany
  • 1 čajová lžička cukru
  • ztužovač šlehačky

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Hrnkový OŘECHOVÝ KOLÁČ! Neodolatelně dobrý, ideální pochoutka pro dlouhé podzimní večery…

AMERICKÉ PALAČINKY hotové za 10 minut! Vynikající snídaně, děti je milují

7 denní chlebíček – hrnkový recept: Takový chleba v obchodě nekoupíte, vydrží vám měkký celý týden!

Jablečný koláč s VANILKOVÝM PUDINGEM. Jednou vyzkoušíte a už nebudete chtít péct jiný

Řecké cuketové placičky : Ideální večeře na léto

Další články